Ziekenhuisromance eindigt voor rechtbank

Een 40-jarige chirurg die verbonden is aan een Ukkels ziekenhuis, riskeert een celstraf van vier maanden met uitstel voor geweld tegen zijn minnares. De vrouw werkte eveneens in de cafetaria van het ziekenhuis, maar werd intussen ontslagen.

“Het perfect scenario voor een soapaflevering”, vatten parket en verdediging het ziekenhuisdrama samen. Hij: een jonge knappe chirurg. Zij: een knappe goedlachse vrouw in de cafetaria. Ondanks het feit dat hij een vaste vriendin had, ontstond er een coup de foudre. Maar snel kwam hij tot inkeer. Het meisje uit de cafetaria bleek toch niet de ware en de chirurg ging terug naar af. Maar zo zag zij het niet. In de zomer van 2016 ontspoorde de situatie.

Er volgde een handgemeen, zij kreeg een vuistslag in haar gezicht. Een week later reed hij kwaad weg met de wagen terwijl zij de deurknop nog vast had. Ze werd enkele meters meegesleurd, met lichte verwondingen tot gevolg. Een maand later kwam het opnieuw tot een incident. De twee gingen nog samen joggen, en toen hij merkte dat hij te laat thuis zou zijn, met als gevolg dat zijn partner misschien wel eens iets zou gaan vermoeden over zijn ontrouw, werd hij woedend en gaf hij haar een vuistslag in de buikstreek. Waarop zij de inboedel van zijn kantoor overhoop had gegooid, in het midden van een consultatie zijn kantoor binnen stormde en door de beveiliging aan de deur werd gezet. Die avond wachtte ze hem op: er volgde een nieuw handgemeen. Hierbij zou hij haar enkele kniestoten uitgedeeld hebben. Na de feiten werd zij ontslagen. Hij bleef aan.

“Mijn cliënte kan het niet aan om met hem geconfronteerd te worden”, aldus haar advocate Caroline Heymans. “Een ontspoorde buitenechtelijke relatie,” zegt de verdediging. “Maar het beeld dat hier geschetst wordt klopt niet. Zo is het ‘slachtoffer’ zelf totaal over de schreef gegaan en is het onderzoek onvolledig gevoerd. Op basis hiervan is een veroordeling niet mogelijk.” De uitspraak staat volgende maand gepland.

Marc van Impe

 

Bron: MediQuality

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s