‘Netflix’ voor 3D-operatiefilms

Het Amsterdamse bedrijf Incision is een soort Netflix voor 3D-films van operaties. Medisch specialisten worden ermee bijgespijkerd in de kneepjes van het vak. Bij Incision geloven ze heilig in digitaal opleidingsmateriaal. Anatomie nieuwe stijl. De snijzaal anno 2018.

Het bedrijf staat hier niet alleen in. AMC en VUmc bouwen samen in Zuidoost een grote techkliniek met twaalf operatie­kamers en meerdere simulatoren waar jaarlijks circa 3000 medisch specialisten hun operatievaardigheden kunnen oefenen, zonder dat daar patiënten mee gemoeid zijn.

Als een specialist de operatiekamer op komt, moet hij maximaal getraind zijn, is het idee. Uiteindelijk wil Incision ook instrumenten koppelen aan de video’s, zodat chirurgen ‘droog’ kunnen oefenen. Maar de eerste stap is het filmen van de operaties. De teller staat op 231 films. Als Incision Academy echt alle operaties in beeld zou brengen dan komen ze uit op circa 800 tot 1000 video’s. Het bedrijf heeft contracten met 25 ziekenhuizen in Indonesië, India, Turkije, Kenia, Ghana en Nederland. De video’s worden daar gebruikt om medisch specialisten op te leiden. Incision wil ook samenwerken met Belgische partners en wil een internationaal opleidingsplatform worden.

Marc van Impe

 

Bron: MediQuality

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s